США обіцяють посилити боротьбу з ІДІЛ

США обіцяють посилити боротьбу з ІДІЛ

Укрінформ
Офіційний Вашингтон засудив останні терористичні атаки ІДІЛ на цивільне населення в сирійських містах Джебла і Тартус та пов'язав активність ісламістів з триваючим перебуванням при владі режиму Башара Асада.

Про це йдеться в офіційній заяві Державного департаменту США, поширеної в понеділок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати рішуче засуджують жахливі напади сьогодні в місті Джебла на північному заході провінції Латакія й портового міста Тартус, за які ІД взяла на себе відповідальність", - наголошується в документі.

При цьому зазначається, що Америка на чолі глобальної коаліції продовжить зусилля щодо ослаблення та зрештою знищення угруповання "Ісламська держава", щоб "воно більше не мало змоги знущатися над тими, хто відкидає його понівечений світогляд".

У Вашингтоні також підкреслили, що "ця спільна боротьба з ІДІЛ буде посилена досягненням у Сирії обговореного політичного переходу, усунення диктатури Асада, чиї дії допомогли ІДІЛ отримати підтримку".

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок у сирійських містах Тартус і Джебла загинуло близько 150 людей, поранено щонайменше 200 осіб. Терористичне угруповання "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за теракти в містах, які жодного разу не зазнавали нападів протягом п'ятирічного конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-