Держдеп спростував заяву Москви про спільні операції в Сирії

Держдеп спростував заяву Москви про спільні операції в Сирії

Укрінформ
Державний секретар США Джон Керрі під час телефонної розмови з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим не обговорював питання спільних операцій у Сирії, як про це поспішив заявити російський МЗС.

Такий коментар озвучив у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми не обговорюємо це, і за фактом ми не розглядаємо спільних операцій", - наголосив Тонер на прохання прокоментувати заяву російського МЗС, що Росія і США начебто обговорюють російські пропозиції про сумісні операції в Сирії.

"Те, що ми обговорюємо з ними (з російською стороною – ред.), це пропозиції щодо стійкого механізму моніторингу та дотримання режиму припинення бойових дій. А про спільні операції ми не говоримо", - підкреслив Тонер.

Водночас представник Держдепу зауважив, що Росія не виконує частину зобов'язань, які вона взяла на себе щодо примушення режиму Асада дотримуватися перемир'я в Сирії. У цьому зв'язку Тонер зазначив, що урядові сили продовжують проводити повітряні атаки на міста Алеппо і Дарайя, у результаті чого гинуть мирні жителі. Крім того, сирійська армія не відкриває доступу для гуманітарної допомоги до кількох міст, які перебувають у облозі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-