Більше 2 млн осіб відвідали вночі музеї у Франції

Більше 2 млн осіб відвідали вночі музеї у Франції

Укрінформ
У ніч з 21 на 22 травня понад 2 млн осіб відвідали майже 1,2 тис. музеїв на території Франції, повідомляє міністр культури країни.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції, загалом з нагоди «Європейської ночі музеїв» у Франції усю ніч працювали майже 3 тис. виставок, концертів, анімацій, виступів та зустрічей з артистами.

«Міністр культури і масових комунікацій Одрі Азулай привітала успіх 12-ї «Європейської ночі музеїв» у Франції та в Європі», - йдеться в офіційному повідомленні міністерства культури і масових комунікацій країни.

У міністерстві зауважили, що загалом в країні до цього свята приєдналося майже 3 тис. музеїв, виставок, бібліотек та інших видатних історичних місць, які відвідали понад 2 млн осіб, що більше ніж удвічі перевищує показник 2005 року. Загалом на території Франції вночі для відвідувачів працювали 1,2 тис. музеїв (700 – у 2005 році), а у Європі – 2 тис. (450 у 2005 році). За даними міністерства, загалом до «Європейської ночі музеїв» приєдналися 30 країн.

У Паризькому регіоні та Парижі свої двері для відвідувачів уночі відчинили 176 музеїв. Найбільш відвідуваними стали Лувр (11,6 тис. осіб), Музей Бранлі (10 тис. осіб), Центр Жоржа Помпіду (16, 6 тис. осіб), музей Орсе (12 тис. осіб), виставки у Гран Пале (10,5 тис. осіб), музей армії (9 тис. осіб) та Версаль (10 тис. осіб).

По всій країні популярними серед відвідувачі виявилися музеї у Мюлузі (28,5 тис. осіб), у Страсбурзі (21,9 тис. осіб) та Нансі (6,4 тис. осіб).

Міністерство культури і масових комунікацій Франції також навело статистику відвідуваності в інших європейських країнах. Зокрема, в Іспанії, Хорватії, Молдові, Вірменії, Сербії та Україні. Згадуючи Україну, міністерство зазначило, що вночі обласний краєзнавчий музей у Вінниці відвідало 2850 осіб, а Севастопольський художній музей імені М.П.Крошицького відвідали 3223 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-