ІДІЛ погрожує терактами Індії

ІДІЛ погрожує терактами Індії

Укрінформ
У рідкісному зверненні до індійської ісламської меншини ІДІЛ обіцяє помститися за загиблих під час заворушень в Індії мусульман.

Про це йдеться у поширеному ІДІЛ відеозверненні, передає Reuters.

«Ми повернемося із мечем, аби звільнити вас, аби помститися за мечеть Бабрі, Гуджарат, Кашмір», - стверджує на відео терорист.

У зверненні індусів також заохочують до вступу до лав ІДІЛ та переїзду на контрольовані терористами землі Сирії та Іраку. «На нашій території слід ненавидіти невірних та чинити джихад. На нашій землі ваша релігія у безпеці, а право Аллаха має найвищу силу. У нас вас ніщо не зупинить від гарних вчинків, від проповіді ісламу. Ваше життя, честь, власність будуть захищені», - стверджує боєць ІДІЛ, ідентифікований як Абу Сальман аль-Хінді.

Зазначимо, що переважно індуїстська Індія має 160-мільйонну мусульманську меншину, втім лише кілька індусів приєдналися до ІДІЛ, що розглядається аналітиками, як свідчення успішності індійської світської держави. Втім, етнічні сутички все ж відбувалися у багатонаціональній державі. Зокрема, у 2002 році в західному штаті Гуджарат у відповідь на спалення поїзда з індуїстами, було вбито більше тисячі мусульман. Релігійні протистояння відбувалися і на Кашмірі, а у 1992 фанатики-індуїсти зруйнували мечеть.

Натомість у 2008 році організований пакистанськими ісламістами теракт у Мумбаї позбавив життя 166 чоловік, переважна більшість яких були індуїстами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-