Учасники флешмобу забивали сьогодні шайби Путіну

Учасники флешмобу забивали сьогодні шайби Путіну

Укрінформ
Хокейний флешмоб “Росіє, зупини нечесну гру!”, що відбувся 21 травня в Києві, мав на меті привернути увагу громадськості до порушень прав людини в Росії та до долі п’ятьох в’язнів совісті.

Як повідомляє прес-служба Amnesty International в Україні, акція була присвячена чемпіонату світу з хокею, що проходить нині у Москві та Санкт-Петербурзі.

“Чемпіонат світу з хокею - це велика спортивна подія, до якої прикута увага світової спільноти. Але ми прагнемо привернути увагу до іншого питання, до серйозних та системних порушень прав людини в Росії. Зокрема, йдеться про обмеження права на свободу вираження та свободу зібрань. Саме тому ми приєднались до міжнародної кампанії на захист в’язнів совісті, яких переслідують за участь у мирних акціях протесту та за висловлення їх позиції”, - зазначила директор Amnesty International в Україні Оксана Покальчук.

Учасники флешмобу грали у вуличний хокей, забиваючи шайби Володимиру Путіну та підписували петиції з вимогами звільнення п'ятьох в'язнів совісті, засуджених за критику політики російського уряду в т.ч. щодо України: Сергія Крівова, Ільдара Дадіна, Наталії Шаріної, Дарії Полюдової та Рафіса Кошапова.  

Подібні акції солідарності відбуваються також у інших країнах, зокрема до кампанії за звільнення в’язнів совісті долучилась Чехія.

Amnesty International - всесвітній рух, що об’єднує понад 7 мільйонів людей із більш ніж 150 країн і регіонів, які виступають за припинення грубих порушень прав людини. Amnesty International прагне забезпечити кожній людині можливість користуватися всіма правами, проголошеними у Загальній декларації прав людини та інших міжнародних правозахисних документах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-