Лісові пожежі у Канаді продовжують захоплювати нові території

Лісові пожежі у Канаді продовжують захоплювати нові території

Укрінформ
Загальна площа лісових пожеж на півночі канадської провінції Альберта сягнула 423 тис га, що трохи більше половини Чернівецької області, та продовжує розширюватися.

Як повідомили кореспондентові Укрінформу в штабі з гасіння лісової пожежі, вогнеборці очікують найближчим часом перетин вогнем кордону із іншою провінцією - Саскачеваном.

В уряді Саскачевану запевнили у своїй готовності зустріти пожежу та наголосили, що наразі вона не становить загрози для мешканців через віддаленість від населених пунктів і велику кількість водойм на вірогідному шляху полум’я.

Водночас, у Альберті вогонь продовжує нищити робочі табори нафтовиків, розміщені на північ від регіонального центру – міста Форт МакМюррей. Наразі 19 таких таборів потрапили в зону обов’язкової евакуації. Рівень забруднення повітря поблизу міста становить 38 одиниць, хоча зазвичай «критичний рівень» - це 10.

Серед підприємців у селищах, які наразі не підлягають відселенню, були поширенні плани заходів на випадок оголошення екстреної евакуації, аби люди змогли підготуватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-