Туреччина проведе референдум щодо позбавлення депутатів імунітету

Туреччина проведе референдум щодо позбавлення депутатів імунітету

Укрінформ
Законопроект про позбавлення депутатів Туреччини недоторканості отримав початкову підтримку парламенту, але не набрав достатньо голосів, щоб уникнути референдуму.

Про це повідомляє Reuters.

«Правляча в Туреччині Партія справедливості отримала початкову підтримку парламенту для конституційних змін, в результаті яких кримінальне переслідування може початися проти представників прокурдських сил та інших законодавців, але не змогла забезпечити достатньо сильну більшість голосів, щоб уникнути референдуму», - йдеться у повідомленні.

В ході таємного голосування 348 з 550 законодавців парламенту підтримали план позбавити парламентарів недоторканості від кримінального переслідування, що, як зазначають критики, спрямовано проти прокурдської опозиції та може розпалити ще більше конфлікт між курдськими бойовиками і державою.

Наступний етап голосування відбудеться у п'ятницю, 20 травня.

Для зміни конституції напряму, правлячій партії необхідно набрати 367 голосів або щонайменше 330 голосів, щоб винести цю законодавчу ініціативу на референдум.

Як раніше повідомляв Укрінформ, у Туреччині почалися голосування членів великих національних зборів про позбавлення імунітету для майже чверті народних обранців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-