Президент Болгарії вважає популістів найбільшою загрозою принципам ЄС

Президент Болгарії вважає популістів найбільшою загрозою принципам ЄС

Укрінформ
Президент Болгарії Росен Плевнелієв переконаний, що цінності об'єднаної Європи ставляться під сумнів популістськими й націоналістичними партіями, які використовують у своїх цілях нестабільність і страх людей.

Про це глава Болгарії заявив у своєму виступі на засіданні Комітету міністрів Ради Європи, яке проходить у Софії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Цінності об'єднаної Європи ставляться під сумнів популістськими й націоналістичними партіями, які використовують для цих цілей страх людей і нестабільність. Ми не можемо собі дозволити чекати, відкласти вирішення питань, або перекинути їх на плечі наступних поколінь», - зазначив Плевнелієв.

Сьогоднішня Європа, за словами болгарського президента, зобов'язана знайти адекватну відповідь рекордній кількості криз, а Євросоюзу потрібні в цей час воля і сміливість для подальших дій.

Президент Болгарії підкреслив те, що покоління, яке зруйнувало Берлінську стіну, будує сьогодні нові стіни недовіри в Європі.

«Надзвичайно важливо продовжити роботу з підготовки й скликання зустрічі у верхах керівників держав і урядів Ради Європи, де вони зобов'язані будуть заявити про свою беззастережну підтримку принципам і цінностям об'єднаної, демократичної та мирної Європи», - підсумував Плевнелієв.

 Під час засідання у Софії головування у Комітеті міністрів Ради Європи буде передано від Болгарії до Естонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-