Міністром сухопутних військ США став відкритий гей

Міністром сухопутних військ США став відкритий гей

Укрінформ
Сенат США затвердив кандидатуру 47-річного Еріка Феннінга на посаді міністра армії, який займається координацією роботи сухопутних сил США. Таким чином Феннінг став першим відкритим геєм, який очолив один із родів військ в США як цивільний керівник.

Про це повідомляє ВВС Україна.

"Новий міністр сухопутних військ чекав затвердження своєї кандидатури протягом восьми місяців. Цьому перешкоджав сенатор-республіканець від Канзасу Пет Робертс", - йдеться у повідомленні.

Він хотів отримати від майбутнього міністра гарантії, що жодного з в'язнів Гуантанамо в разі, якщо в'язницю вдасться закрити Обамі, не переведуть в канзаську в'язницю.

Робертс схвалив призначення Феннінга тільки після того, як заступник міністра оборони Роберт Ворк пояснив йому, що часу, що залишився на посту Обамі, навряд чи вистачить на те щоб закрити в'язницю в Гуантанамо.

Президент США Барак Обама висунув Еріка Феннінга на пост міністра армії у вересні 2015 року. За останні 25 років він обіймав різні посади в конгресі і Пентагоні. Крім того, Феннінг був одним із керівників організації Gay&Lesbian Victory Fund, мета якої - збільшити кількість відкритих геїв в органах влади.

У 2011 році адміністрація Барака Обами офіційно скасувала політику "не питай, не кажи", яка забороняла службу в армії США відкритих геїв і лесбіянок.

Гей-спільнота США привітала висунення Феннінга на посаду міністра.

Фото: tengrinews.kz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-