Штайнмайєр:

Штайнмайєр: "Сирійські" переговори були складні й суперечливі

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр позитивно оцінив підсумки п'ятої числом зустрічі контактної групи з питань Сирії, на якій було висловлено спільне бажання повернутися до женевських переговорів.

Про це він заявив у вівторок після завершення у Відні переговорів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Потрібно якнайшвидше поновити перервані нині женевські переговори. Є готовність усіх сторін підтримати цей шлях», - заявив Штайнмайєр.

При цьому він висловив сподівання, що безпосередні учасники конфлікту не стануть висувати для поновлення діалогу завідомо нездійсненні умови.

Серйозним завданням є забезпечення виконання перемир'я, яке порушується повсюди. Штайнмайєр зазначив, що США і Росія домовилися у Відні на технічному рівні про кроки з перевірки того, хто винен у порушеннях режиму припинення вогню.

«Це були складні, іноді суперечливі переговори; але по-іншому бути й не може, коли за одним столом сидять 20 країн з дуже різним досвідом і дуже різним поглядом на Сирію», - охарактеризував міністр зустріч.

Німецький дипломат нагадав, що за час конфлікту в Сирії загинуло 300 тис. людей, 12 мільйонів втратили домівку, з них 5 мільйонів рятуються від війни за межами своєї країни.

Попередня зустріч контактної групи відбулася в Мюнхені три місяці тому. За цей час вдалося досягти певного зниження напруженості в окремих регіонах (хоча в районі Алеппо ситуація вкрай напружена), а також доправити гуманітарну допомогу для майже 800 тис. людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-