МН17: Сім’ям загиблих показали реконструкцію моменту збиття літака

МН17: Сім’ям загиблих показали реконструкцію моменту збиття літака

Укрінформ
Рідним і близьким шести жертв катастрофи MH17 із австралійського штату Новий Південний Велс показали графічну реконструкцію моменту збиття літака на процедурі дізнання.

Подія відбулася сьогодні в Сіднеї, повідомляє Daily Telegraph.

Відео, надане Радою з питань безпеки Нідерландів, демонструє, як під час збиття боєголовкою вибухає лівий бік кабіни літака.

Вибух розірвав кабіну секції бізнес-класу літака, що у результаті призвело його до дезінтеграції і падіння з висоти 33000 футів.

Коронер запевнив родини постраждалих Майкла і Керол Кленсі, Віктора Орєшкіна, Габріеля Лаушеті, Джека О’Брайана і сестри Філомени Тірнан, що пасажири померли або знепритомніли незадовго після влучення ракети в літак.

Дізнання відбулося на прохання сімей загиблих, які таким чином хотіли вшанувати пам’ять своїх рідних.

Процес провів державний коронер штату Новий Південний Велс Майкл Барнс, який має право проводити дізнання за фактом смерті мешканців Австралії, де б вони не загинули.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat встановила номер зенітного ракетного комплексу "Бук" зі складу російської 53-ї зенітно-ракетної бригади, яким був збитий літак "Малазійських авіаліній" на Донбасі влітку 2014 року. Крім того, група активістів-розслідувачів Bellingcat, провівши власне дослідження на основі аналізу соціальних мереж та інших відкритих джерел, підготувала звіт у якому ідентифікувала 20 російських військових, причетних до катастрофи Boeing МН-17. Цей звіт з іменами та фотографіями військових група передала нідерландській прокуратурі.

Рада з питань безпеки Нідерландів у жовтні минулого року оприлюднила фінальний технічний звіт щодо катастрофи літака рейсу МН-17. Голландський Радбез встановив, що літак було збито боєголовкою 9N314M, запущеною із системи "Бук". Голова Ради з питань безпеки Нідерландів Тібе Йоустра в інтерв'ю голландським ЗМІ заявив, що ракета, якою було збито літак, була випущена з території, контрольованої бойовиками.

Кримінальне розслідування, яке має встановити винуватців, триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-