Росіянам заборонили ще й турецькі кабачки з гарбузами

Росіянам заборонили ще й турецькі кабачки з гарбузами

Укрінформ
Росія внесла до списку заборонених продуктів з Туреччини кабачки і гарбузи.

Про це повідомила "Інтерфаксу" заступник керівника Россільгоспнагляду Юлія Швабаускене.

"На сьогодні прийнято рішення запровадити тимчасові обмеження на ввезення кабачків і гарбузів, оскільки в них містяться карантинні для Росії об'єкти", - сказала Швабаускене.

Россільгоспнагляд планував у понеділок запровадити заборону на ввезення усієї продукції рослинництва з Туреччини, що залишилася у дозвільному списку, через виявлення в ній карантинних об'єктів. Йшлося про кабачки, лимони і грейпфрути.

"Але ми отримали звернення національної організації з карантину рослин Туреччини, в якому перераховується комплекс заходів з посилення контролю за експортом овочів і фруктів. І поки що прийняли рішення про заборону на кабачки і гарбузи", - заявила заступник керівника Россільгоспнагляду.

При цьому вона пояснила, що карантинні об'єкти виявляють переважно на кабачках, але оскільки вони йдуть під одним кодом ТН ЗЕД з гарбузами, то обмеження поширюються і на гарбузи.

Швабаускене також повідомила, що у списках продукції рослинництва, що не потрапила під російську заборону, залишаються лимони і грейпфрути, а також ківі, хурма, горіхи, сухофрукти. Але великі обсяги поставок спостерігаються тільки щодо лимонів і грейпфрутів, щодо інших видів продукції поставки незначні.

Як повідомляв Укрінформ, Росія з 1 січня заборонила імпорт з Туреччини кількох найменувань овочів і фруктів. Ембарго було запроваджено після того, як турецькі ВПС збили російський Су-24, що брав участь у спецоперації в Сирії.

Навесні 2016 року російські наглядові відомства заявили про плани заборонити імпорт ще кількох найменувань турецьких продуктів через невідповідність фітосанітарним вимогам. В середині березня під заборону потрапили турецькі перець і гранати. Наприкінці березня представники Россільгоспнагляду повідомили, що Росія впродовж кількох тижнів може заборонити ввезення усієї продукції рослинництва з Туреччини, включаючи зелень і горіхи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-