Femen зірвали виступ мусульманського богослова у Франції

Femen зірвали виступ мусульманського богослова у Франції

Відео
Укрінформ
Чотири активістки жіночого руху Femen зірвали конференцію відомого франкомовного мусульманського богослова Таріка Рамадана під час щорічних зборів мусульман Франції у Ле Бурже.

Відео акції організатори виклали в Інтернеті.

Активістки прибули на захід, організований Союзом ісламських організацій Франції (UOIF), в традиційному одязі мусульманських жінок, який прикривав усі частини тіла. У той час, як Тарік Рамадан почав виступ, чотири жінки вискочили на сцену, скинули одяг і топлес почали вигукувати гасла проти політичного ісламу, засуджуючи релігійний тоталітаризм. Президія на чолі з Таріком Рамаданом також виявилася шокованою написами на тілах активісток жіночого руху Femen "Аллах не є політиком".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, кілька охоронців одразу виштовхали жінок зі сцени та прикрили їхні тілами ковдрами. Жінок вивели на вулицю та віддали до рук правоохоронців, при цьому представники служби безпеки зібрання мусульман відчайдушно стримували натовп, що був обурений черговою витівкою активісток. Насильства проти жінок вдалося уникнути.

На своїй сторінці у Фейсбуці Рамадан вирішив не коментувати акцію Femen. "Це не є інцидентом", - зазначив він.

Щорічні збори мусульман у Франції організовує UOIF, яка наближена за ідеологією до "Братів-мусульман". Французька влада ретельно контролює усі заходи, що проводяться цією організацією.

Тарік Рамадан є франкомовним швейцарським богословом єгипетського походження, професором філософії коледжу в Женеві та професором з питань ісламу в університеті Фрібур (Швейцарія). Рамадан веде власну програму на супутниковому каналі Press TV. У 2000 році журнал Time назвав його одним з 100 найбільш видатних новаторів XXI століття. Рамадан категорично виступає проти ізоляції мусульман та наполягає на зближенні мусульман, які проживають в Європі, з європейською культурою. Він є противником поділу світу на західний і мусульманський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-