У Непалі другий день тривають сутички демонстрантів з поліцією

У Непалі другий день тривають сутички демонстрантів з поліцією

Фото
Укрінформ
Сутички демонстрантів груп етнічних меншин, які вимагають змін у новій конституції Непалу, з силами поліції тривають другий день поспіль.

Про це повідомляє Associated Press.

"Прибічники груп етнічних меншин, які вимагають змін у новій конституції Непалу, вступили в сутичку з поліцією у понеділок і заблокували головні вулиці біля офісу прем'єр-міністра на початку другого дня їх відновлених протестів", - йдеться у повідомленні.

Зібралося близько 500 демонстрантів, які скандують антиурядові гасла і намагаються пройти через барикади поліції. Відбулася сутичка протестантів з бійцями загону спецпризначення, озброєними гумовими палицями і щитами, але жодних серйозних травм з обох боків зареєстровано не було, як і вчора, коли демонстранти побилися з поліцією, заблокувавши головну вулицю, що веде до офісу прем'єр-міністра.

Представники меншини Мадхесі, які очолюють ці протести, вимагають для себе провінцію територіально більшу від тієї, яка була призначена в конституції, ухваленій минулого року.

Принаймні три інші групи меншин, які приєдналися до акції протесту, також хочуть окремих провінцій для їх населення.

Як раніше повідомляв Укрінформ, 20 вересня 2015 року в Непалі набула чинності нова конституція, згідно з якою країна була розділена не на п'ять, а на сім провінцій, що викликало невдоволення з боку етнічних меншин Непалу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-