Роскомнагляд вимикатиме домени в зонах .ru і «.рф»

Роскомнагляд вимикатиме домени в зонах .ru і «.рф»

Укрінформ
Роскомнагляд отримає право в досудовому порядку розделегувати домени в зонах .ru і «.рф», в разі якщо через сайти йде продаж наркотиків або пропаганда їх вживання, а також поширюється екстремістський контент.

Такими повноваженнями наглядове відомство наділить наприкінці травня Координаційний центр національного домену мережі інтернет (КЦ), який відповідає за правила реєстрації в зонах .ru і «.рф», повідомляють «Известия» .

«Розделегування доменних імен - це ефективний захід боротьби з протиправними ресурсами. Ми маємо намір вживати таких заходів насамперед до сайтів, на яких йде пропаганда вживання наркотиків або їх продаж чи через які поширюються екстремістські матеріали. Цих сайтів близько 800», - розповів офіційний представник Роскомнагляду Вадим Ампелонський.

За словами глави КЦ Андрія Воробйова, наприкінця травня у них відбудеться конференція для хостинг-провайдерів і реєстраторів «ХостОбзор», на якій це рішення буде прийнято.

У Росії контент може бути визнаний протизаконним за рішенням суду (наприклад, через порушення авторських прав). Крім того, сайти блокують відповідно до закону «Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їх здоров'ю та розвитку».

Згідно з постановою уряду РФ, виявленням порнографічних матеріалів у мережі повинен займатися Роскомнагляд; пошуком інформації щодо незаконного розповсюдження наркотиків та їх пропаганди - Федеральна служба з контролю за обігом наркотиків; виявляти матеріали з пропагандою суїциду і виявляти інформацію, шкідливу для здоров'я дітей - Росспоживнагляд; азартними іграми в Мережі займається Федеральна податкова служба. Також згідно із законом «Про інформацію, інформаційні технології і про захист інформації» Гепрокуратура виявляє в мережі екстремістські матеріали.

Адреси ресурсів з протизаконним контентом направляються в Роскомнагляд, який відповідає за ведення реєстру заборонених сайтів. Перед блокуванням адміністратору сайту надсилається повідомлення про необхідність видалення протизаконної інформації. Якщо вимога не виконана, сайт додають до чорного списку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-