Канада та Йорданія посилили співпрацю у сфері безпеки

Канада та Йорданія посилили співпрацю у сфері безпеки

Укрінформ
Канада та Йорданія уклали меморандум про взаєморозуміння у галузі безпеки, що допоможе стабілізувати ситуацію на Близькому Сході.

Про це повідомив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, передає корепондент Укрінформу.

«Меморандум про взаєморозуміння закладає основи нашої співпраці у реагуванні на виклики безпеці та стабільності Йорданії, які є результатом тривалої громадянської війни в Сирії та діяльності ІДІЛ і інших терористичних організацій», - сказав Діон.

У МЗС додали, що укладений меморандум є частиною всеурядового стратегічного підходу Канади до підтримки зусиль міжнародної коаліції із боротьби з ІДІЛ.

«Ця стратегія передбачає виділення 1.6 млрд дол. протягом наступних трьох років на убезпечення, стабілізацію та надання гуманітарної допомоги. Фінансування буде спрямовано на вирішення проблем Йорданії та Лівану, спричинених кризою, і збільшить дипломатичну присутність Канади в регіоні», - пояснили у зовнішньополітичному відомстві.

Окрім цього, меморандум передбачає збільшення прозорості усіх чинних та майбутніх канадських гуманітарних проектів в Йорданії.

Нагадаємо: Канада вже прийняла більше 25 тис сирійських біженців, значна частина яких була відібрана у таборах на території Йорданії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-