Лондонський саміт: шість країн розкриють дані про власників компаній

Лондонський саміт: шість країн розкриють дані про власників компаній

Укрінформ
Шість країн домовились публікувати інформацію про справжніх власників компаній на їхній території.

Про це повідомляє британська газета The Guardian за підсумками Антикорупційного саміту, який відбувся у Лондоні.

"Британія, Афганістан, Кенія, Франція, Нідерланди та Нігерія домовилися про публікацію реєстру справжніх власників компаній на їхній території, так званого реєстру бенефіціарних власників", - йдеться у повідомленні.

За даними видання, ще шість країн планують розглянути таку можливість. Крім того, 11 країн ділитимуться інформацією про бенефіціарних власників у рамках групи, до якої загалом входить 29 країн. Серед них Кайманові острови, Джерсі, Бермудські острови, Острів Мен та інші. Однак ця інформація не буде публічною.

Як зазначає газета, у комюніке, підготовленому за результатами саміту, також вказується зобов'язання створити міжнародний центр обміну інформацією між правоохоронними органами різних країн, міжнародний форум для пришвидшення процесу повернення вкрадених активів та низка інших кроків.

Як повідомлялося, напередодні саміту уряд Великої Британії оголосив про рішення зобов'язати всі іноземні компанії, які володіють будь-яким майном у Сполученому Королівстві, розкрити своїх власників. Планується, що будь-яка іноземна компанія, яка хоче купити британську нерухомість або брати участь у торгах за урядові контракти у Великій Британії має приєднатися до нового публічного реєстру інформації про вигодоодержувача власності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-