США про теракти в Іраку: це підтверджує потребу глобальних зусиль проти ІДІЛ

США про теракти в Іраку: це підтверджує потребу глобальних зусиль проти ІДІЛ

Укрінформ
Офіційний Вашингтон рішуче засудив серію терактів у столиці Іраку, підкресливши важливість спільних міжнародних зусиль у боротьбі проти "Ісламської держави", яка взяла на себе відповідальність за атаки.

З відповідною заявою виступила в середу директор прес-офісу Державного департаменту США Елізабет Трюдо, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати рішуче засуджують сьогоднішні варварські атаки в Іраку, за які взяла на себе відповідальність ІДІЛ", - наголосила представник Держдепу.

Вона висловила співчуття з боку Сполучених Штатів родинам жертв, "багато з яких - це невинні жінки та діти", які опинились у момент нападів поблизу.

"Ми є прихильними об'єднаних глобальних зусиль, спрямованих на допомогу іракським силам щодо витіснення ІДІЛ з території країни та перекриття її фінансової підтримки, потоків іноземних терористів та роботи пропагандистської мережі", - заявила Трюдо.

Представник Держдепу наголосила, що останні дії ІДІЛ підтверджують рівень загрози, який становить ця терористична організація для жителів Іраку та підкреслює необхідність спільних зусиль міжнародної спільноти щодо її викорінення.

Як повідомляв Укрінформ, у середу в Іракській столиці прогриміло три вибухи. Внаслідок атак загинули 93 людини і ще не менше 165 отримали поранення. Відповідальність за всі три теракти взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава". Цю серію терактів уже назвали наймасштабнішою за весь рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-