Придністров'я: ОБСЄ пропонує переговори «5+2» у Берліні в червні

Придністров'я: ОБСЄ пропонує переговори «5+2» у Берліні в червні

Укрінформ
Спеціальний представник діючого голови ОБСЄ з придністровського врегулювання, німецький дипломат Корд Майєр-Клодт запропонував відновити переговори у форматі «5+2» на початку червня у Берліні.

Про це він заявив на брифінгу в Кишиневі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Молдові.

«У принципах і процедурах переговорного формату «5+2» зазначено, що чергові раунди переговорів щодо придністровського врегулювання повинні проводитися без будь-яких попередніх умов. У моєму пакеті пропозицій зазначена і конкретна дата відновлення переговорного процесу: на початку червня у Берліні. Це, на мій погляд, вигідна пропозиція для обох сторін (Кишинева і Тирасполя) для врегулювання проблем громадян з обох берегів Дністра», - зазначив Майєр-Клодт.

Політичний представник Молдови на переговорах, віце-прем'єр з реінтеграції Георге Балан наголосив, що Кишинів готовий до відновлення переговорів з метою обговорення проблем, що накопичилися за останній період.

У рамках дводенного візиту в Молдову спецпредставник ОБСЄ зустрінеться у Тирасполі і з політичним представником Придністров'я на переговорах, міністром закордонних справ невизнаної республіки Придністров'я Віталієм Ігнатьєвим.

Переговори у форматі «5+2» не проводилися з червня 2014 року.

У переговорах беруть участь Молдова і Придністров'я - сторони конфлікту, Україна, ОБСЄ і Росія - гаранти і посередники, ЄС і США - спостерігачі.

Фото: pan.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-