Росія не змогла додати дві групи сирійських повстанців до «чорного списку» ООН

Росія не змогла додати дві групи сирійських повстанців до «чорного списку» ООН

Укрінформ
Велика Британія, Франція, США та Україна відкинули російську пропозицію додати дві групи сирійських антиурядових повстанців до терористичного «чорного списку» ООН. 10 травня Росія звернулася до членів Ради безпеки ООН із проханням включити до списку організації «Джайш аль-Іслам» та «Ахрар аш-Шам».

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Додавання нових імен до «чорного списку» вимагає консенсусу всіх 15 членів Ради безпеки.

Раніше 10 травня президент Росії Володимир Путін на зустрічі з російськими військовими високопосадовцями висловив сподівання на винайдення міжнародного механізму для мирного процесу в Сирії.

Представник місії США в ООН сказав агентству AFP, що пропоноване Москвою рішення мало б «руйнівні наслідки» для мирного процесу, який Сполучені Штати та Росія намагаються запустити в Сирії, оскільки організація «Джайш аль-Іслам» пристала на пропозицію про припинення вогню і бере участь у сирійських мирних переговорах в Женеві.

«Ахрар аш-Шам» є одним з найпотужніших ісламістських повстанських угруповань в Сирії, яке не приєдналося до опозиційної коаліції. Також відомо про його зв’язок з фронтом «Ан-Нусра» – афілійованою з «Аль-Каїдою» і включеною до «чорного списку» ООН організацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-