Майже 4 мільйони поляків готові стати заробітчанами

Майже 4 мільйони поляків готові стати заробітчанами

Укрінформ
Майже 4 мільйони поляків (19,1% працездатного населення Польщі) розглядають можливість виїзду за кордон на заробітки, при цьому 1,5 мільйона з них планують це зробити впродовж року.

Про це йдеться в дослідженні польської компанії Work Service на тему “Економічна міграція поляків”, інформує власний кореспондент Укрінформу.

Згідно з дослідженням, основною мотивацією для виїзду на заробітки за кордон для поляків є вищі ніж у Польщі зарплати (78,8%), кращі стандарти життя (58,9%), можливість подорожування світом (44%). Більшість поляків виїхали б працювати до Німеччини (34%), Великої Британії (18%), Нідерландів (6%) та Іспанії (5%).

Найбільше охочих виїхати працювати за кордон є у п’яти воєводствах східної частини Польщі, де таку готовність задекларувало 32% респондентів. Найменше бажаючих попрацювати за кордоном є у південно-західній (9%) та центральній частині країни (10%).

Автори дослідження зауважують, що найбільше бажання мігрувати за кордон висловлюють жителі регіонів із найвищим рівнем безробіття і найнижчим показником інвестицій.

Найчастіше готовність виїхати за кордон декларують жителі сіл (38%) та міст до 100 тисяч жителів (33%). Більше готовність до економічної міграції декларують особи не старші 35 років (62%).

Як зазначають у Work Service, лише 17,4% поляків хочуть емігрувати з Польщі назавжди.

Нагадаємо: у Польщі на підставі дозволу про працю працює близько мільйон іноземців, у більшості – українці. Утім, вони не є конкурентами за місце праці, оскільки працюють там, де не хочуть працювати поляки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-