Турецькі прикордонники стріляли по сирійських біженцях - правозахисники

Турецькі прикордонники стріляли по сирійських біженцях - правозахисники

Укрінформ
Турецькі прикордонники стріляють і застосовують силу до сирійських біженців, які намагаються перетнути кордон Туреччини.

Про це йдеться в доповіді правозахисної організації Human Rights Watch, повідомляє Reuters.

"Турецькі прикордонники побили і розстріляли сирійців, які намагалися дістатися Туреччини, оскільки бойові дії у прикордонній провінції Алеппо посилюють загрозу, що змушує більше людей рятуватися втечею", - йдеться в повідомленні.

Грунтуючись на інформації, отриманій від жертв, свідків, а також місцевих жителів, у своїй доповіді правозахисники заявили, що у березні та квітні цього року п'ятеро осіб, серед яких була дитина, було вбито, ще 14 осіб дістали серйозні поранення в результаті стрілянини і побиття з боку прикордонників.

Відеоролик, на якому знято численні побої жертв, представник турецького президента як доказ не прийняв, заявивши, що достовірність відео не може бути перевірена.

Правозахисна організація визнає право Туреччини захищати свій кордон, але наполягає на тому, що прикордонники мають дотримуватися міжнародних норм щодо застосування сили із смертельним результатом і поважати право на життя.

Анкара у свою чергу заявляє, що продовжує політику "відкритих дверей" для людей, які тікають від п'ятирічного конфлікту в Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-