Канадський підліток знайшов загублене місто майя

Канадський підліток знайшов загублене місто майя

Фото, відео
Укрінформ
Канадський 15-річний підліток Вільям Гадурі розробив теорію про те, що племена майя обирали розташування своїх міст, виходячи з положення зірок на карті зоряного неба.

Про це повідомляє The Independent.

"Він вивчив астрономічні карти стародавніх індійців і зіставив їх з супутниковими фотографіями місцевості. Теорія підтвердилася: головні міста цивілізації майя дійсно розташовуються у відповідності до карти зоряного неба. Вивчаючи карти, Вільям виявив, що одного міста із сузір'я з трьох зірок не вистачає. Щоб знайти його, школяр скористався супутниковими знімками, наданими Канадським космічним агентством, а потім спробував пошукати на Google Earth", - зазначається в публікації.

Як зазначає rabota.ua, хлопцеві вдалося знайти в джунглях півострова Юкатан місце, яке, імовірно, є втраченим містом майя, не виявленим раніше. Вільям припускає, що йдеться про місто K'saak Chi, або «Рот вогню».

За словами Даніеля Де Ліля з Канадського космічного агентства, знайдену область важко вивчити з космосу через густу рослинність. Проте на знімках чітко видно сліди неприродної споруди, які можуть виявитися пірамідою або іншою будівлею, побудованими стародавніми індіанцями.

Відкриття школяра привітав археолог Арманд Ла Рок з Університету Нью-Брансвік. За його словами, знахідка Вільяма допоможе археологам знайти інші міста майя, використовуючи аналогічні методи. Відкриття Вільяма будуть опубліковані в науковому журналі, а свої висновки він представить на Міжнародній науковій ярмарку в Бразилії в 2017 році.

Ілюстрація: dailymail.co.uk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-