Секс-скандал у парламенті Франції: про домагання заявили 8 депутаток

Секс-скандал у парламенті Франції: про домагання заявили 8 депутаток

Укрінформ
Прокуратура Парижа розпочала попереднє розслідування щодо колишнього віце-спікера Національних зборів Франції Дені Бопена, якого вісім парламентаріїв жіночої статі звинуватили у сексуальних домаганнях.

Про це з посиланням на джерела в прокуратурі повідомляє AFP.

«Наразі прокуратура на отримала жодних офіційних заяв. Слідчі лише зберуть свідчення передбачуваних жертв, які давали коментарі в ЗМІ, перевірять дати і місця згаданих фактів (домагань)» - повідомляє ЗМІ.

Напередодні радіостанція France Inter та французьке видання Mediapart оприлюднили свідчення жінок-парламентаріїв і представниць партії «зелених» (Europe Ecologie-Les Verts), які звинуватили віце-спікера нижньої палати французького парламенту Дені Бопена в сексуальних домаганнях. Сам 53-річний Бопен всі звинувачення на свою адресу одразу заперечив, але згодом подав у відставку. Дружина Дені Бопена, міністр житлової політики Франції та колишній голова партії «зелених» Емманюель Косс заявила, що нічого не знала.

«Я довіряю йому», - сказала вона про свого чоловіка, додавши, що дізналася про звинувачення вчора, і це дуже сильно зачепило її - як жінку, як дружину, як матір, а також як політика. За її словами, справою повинен займатися суд.

Раніше повідомлялося, що голова Національних зборів Клод Бартолон запропонував своєму заступнику подати у відставку. У заяві про відставку Дені Бопен зазначив, що «вважає за потрібне захистити інститут Республіки і спростовує чутки».

Згідно зі свідченнями жертв, Бопен відправляв їм смс-повідомлення непристойного змісту і неодноразово давав волю рукам, домагаючись від жінок близькості. Більшість фактів, згаданих у ЗМІ, стосуються періоду дворічної давнини, а тому термін давності для їх можливого розслідування вже закінчився. Разом з тим, жодна жінка не подала скаргу на депутата.

Після відставки Бопена з посади віце-спікера партія «зелених» висуне нового кандидата.

Фото: fdlx.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-