Міністри ЄС готові послабити Греції

Міністри ЄС готові послабити Греції "борговий зашморг"

Укрінформ
Європейські міністри фінансів схвалили заходи, які дозволяють послабити боргове навантаження Греції, яка загалом винна кредиторам €333 млрд (близько $379 млрд).

Про це інформує Радіо Свобода.

"У Євросоюзі не розглядають пряме списання боргу, але погоджуються на інші способи полегшення тягаря – триваліший період оплати й пільговий період", - йдеться у повідомленні.

Міжнародний валютний фонд вже давно наполягав на тому, що державний борг Греції, який становить 180% ВВП країни, має бути скорочений. Фонд погрожував вийти з програми фінансової допомоги Афінам без реалізації таких заходів.

Міністри заявили, що вони конкретизують свої пропозиції 24 травня.

Прем’єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас привітав рішення міністрів ЄС, назвавши його "позитивним сигналом для інвесторів".

Наразі обсяг боргу Греції становить 183% внутрішнього валового продукту. Країна перебуває в очікуванні виплати наступного траншу в рамках пакету фінансової допомоги обсягом до €86 млрд, щодо якого Афіни домовилися з міжнародними кредиторами минулого літа. Аналіз ефективності реформ, проведених Грецією на вимогу кредиторів, мав бути здійснений шість місяців тому, однак і досі не завершений. Напередодні парламент Греції ухвалив пенсійну реформу та підвищення податків. Ці реформи є необхідними для отримання наступного траншу фінансової допомоги. Однак вони зіштовхнулися з масовими протестами, що тривали в Греції впродовж останніх трьох днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-