Вашингтон не підтверджує нового пуску Іраном балістичної ракети

Вашингтон не підтверджує нового пуску Іраном балістичної ракети

Укрінформ
Сполучені Штати занепокоєні повідомленнями з Ірану про новий випробувальний пуск балістичної ракети, втім поки не підтверджують цей факт.

Про це заявила під час брифінгу в понеділок у Вашингтоні директор прес-офісу Державного департаменту США Елізабет Трюдо, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми ознайомлені з коментарями іранської сторони стосовно нового випробування балістичної ракети", - зауважила представник зовнішньополітичного відомства США.

Водночас, вона зазначила, що американська сторона поки "не може підтвердити" цього факту, підкресливши, що наразі США працюють над отриманням додаткової інформації. Втім, якщо ці дані підтвердяться, американська сторона має намір знову порушувати це питання в Раді Безпеки ООН.

"Ми залишаємося стурбованими випробувальними пусками іранських ракет, які є провокативними і дестабілізуючими. Ці запуски не сумісні з резолюцією 2231 РБ ООН, у якій Рада закликає Іран не здійснювати запуски балістичних ракет, розроблених або здатних нести ядерну зброю", - наголосила Трюдо.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок в західних ЗМІ з'явилась інформація про успішні випробування Іраном балістичної ракети середньої дальності, які відбулися два тижні тому. При цьому цитувались слова заступника начальника генштабу ЗС Ірану Алі Абдулахі. Пізніше міністр оборони цієї країни Хосейн Дейхган виступив із заявою, у якій наголосив, що Іран останнім часом не проводив будь-яких випробувань балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-