У Франції відзначили День примирення і пам’яті

У Франції відзначили День примирення і пам’яті

Укрінформ
З нагоди Дня примирення і пам’яті у центрі Парижа відбулися урочисті церемонії біля пам’ятника Шарлю де Голлю та могили Невідомого солдата біля Тріумфальної Арки.

Крім того, французи відзначали у неділю день Жанни д’Арк, національної героїні Франції, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

Урочистості розпочав вранці президент Франції Франсуа Олланд, поклавши вінок до підніжжя пам'ятника Шарлю де Голлю на Єлисейських полях у Парижі. На офіційній церемонії були присутні прем'єр-міністр Франції Манюель Вальс, члени французького уряду і політичні діячі, в т.ч. колишній президент Франції Ніколя Саркозі.

Потім президент у супроводі кортежу Республіканської гвардії на автомобілі піднявся Єлисейськими полями, прикрашеними національними прапорами, до Тріумфальної арки і запалив вогонь на могилі Невідомого солдата. Франсуа Олланд востаннє відкрив урочисту церемонію, присвячену закінченню Другої світової війни, як глава Французької Республіки в рамках свого першого президентського мандата. 2017 року офіційна церемонія відбудеться наступного дня після другого туру президентських виборів, запланованого 7 травня.

Французи відзначають день Жанни д’Арк, національної героїні Франції, яка на чолі французького війська у 1429 році зняла англійську облогу з Орлеана, другого за значенням міста країни. Звільнення Орлеана стало поворотним пунктом у столітній війні між Францією та Англією. З нагоди свята в Орлеані відбулися урочистості. Французький уряд на них представляв міністр економіки Франції Еммануель Макрон.

Цього року 8 травня, неділя, – вихідний і святковий день у Франції, тому після закінчення офіційної церемонії Єлисейські поля у Парижі були відкриті для пішоходів, а автомобільний рух по головній магістралі столиці заборонено. Мер Парижа Анн Ідальго ухвалила у січні рішення, згідно з яким, з метою захисту довкілля однієї неділі кожного місяця головна транспортна артерія столиці буде вільною від міського та приватного транспорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-