Назарбаєв попередив, що не допустить в Казахстані

Назарбаєв попередив, що не допустить в Казахстані "українського сценарію"

Укрінформ
Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв призупинив земельну реформу, яка вивела на вулиці сотні незгодних, але пообіцяв жорстку відсіч повторенню "українського" сценарію.

Про це повідомляє "Reuters".

Згідно з повідомленням, в Казахстані активісти планують на суботу чергову акцію протесту в найбільшому місті країни і її фінансовому центрі Алма-Аті. Вони незадоволені запевненнями беззмінного президента країни, чиє населення затягує пояси через падіння доходів слідом за нафтою.

Стихійні виступи відбулися в останні два тижні в ряді великих міст і були порівняно нечисленними. Однак і такі акції рідкість в Казахстані, яким 75-річний Назарбаєв править жорсткою рукою з радянських років.

"Казахстанці не хочуть українських подій в Казахстані, я це знаю", - сказав Назарбаєв, чий виступ на нараді з урядом пізно ввечері 5 травня показало державне телебачення.

Раніше Назарбаєв говорив, що українська економіка після революції скоротилася до половини обсягу казахстанської, і пов'язав це з насильством і турбулентністю через "стихійну зміну" влади.

"Нехай усі чують: ми приймемо найжорсткіші заходи, щоб знали. І не говорили, що я не попереджав", - сказав Назарбаєв.

Як доказ тому один з активістів опублікував у соціальних мережах знімки військової вантажівки і колони автобусів неподалік від резиденції Назарбаєва в столиці і повідомив, що бачив поруч з ними десантників.

У повідомленні також наголошується, що 5 травня Назарбаєв, для якого "земельні" стихійні виступи стали найсильнішим викликом з 2011 року, заявив, що відгукується на доводи незгодних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-