Компанія Кабаєвої контролюватиме CNN у Росії

Компанія Кабаєвої контролюватиме CNN у Росії

Укрінформ
Група «Медіа Альянс» - партнерство «Національної медіагрупи» (НМГ) і Discovery - викупили російський портфель телеканалів Turner, що займався дистрибуцією і маркетингом каналів CNN, Cartoon Network і Boomerang у Росії.

Про це йдеться в повідомленні «Медіа Альянсу», яке є в розпорядженні РБК.

Спільне підприємство НМГ та Discovery Communications «Медіа Альянс» закрив операцію з придбання російських активів Turner. Компанія займатиметься дистрибуцією в Росії CNN, а також дитячих Cartoon Network і Boomerang. У «Медіа Альянсі» також говорили про плани продовжити показ CNN у Росії.

«CNN продовжить вести мовлення в нашій країні в колишньому форматі відповідно до цінностей цього ЗМІ і відповідно до російського законодавства», - підкреслює гендиректор «Медіа Альянсу» Ольга Паскіна.

Як повідомлялося, наприкінці 2014 року CNN припинив роботу в Росії. У Turner пояснювали це рішення поправками, заборонити рекламу на платних кабельних телеканалах. Канал технічно не міг відмовитися від реклами, передбаченої міжнародним мовленням. У березні минулого року Роскомнагляд видав структурам CNN International універсальну ліцензію на мовлення.

Про створення «Медіа Альянсу» стало відомо наприкінці серпня минулого року. 80% у компанії належить НМГ, ще 20% - Discovery Communications. Підприємство управляє російськомовними версіями каналів Discovery, в тому числі Discovery Channel, Eurosport, Animal Planet і іншими.

Національна медіа-група була створена 2008 року після об'єднання медійних активів банку «Россия» близького до Путіна олігарха Юрія Ковальчука, СОГАЗу, "Сургутнафтогазу" і голови ради директорів «Северстали» Олексія Мордашова. НМГ управляє РЕН ТВ, «П'ятим каналом», газетою «Известия», петербурзькою газетою Metro і радіостанцією «Російська служба новин», а також володіє 25% «Первого канала» і 50% продюсерської студії Art Pictures Vision. Головою ради директорів компанії є Аліна Кабаєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-