У Кишиневі 9 травня виставлять техніку США. Проросійські партії готують протест

У Кишиневі 9 травня виставлять техніку США. Проросійські партії готують протест

Укрінформ
Президент Молдови Ніколає Тимофті підтримує ідею проведення 9 травня на площі Великих національних зборів у Кишиневі виставки військової техніки США.

Про це заявив міністр оборони Молдови Анатол Шалару, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

Йдеться про техніку, що бере участь у спільних українсько-американських військових навчаннях.

«Я говорив з паном президентом по телефону. Президент згоден з ідеєю проведення виставки американської військової техніки», - заявив міністр.

Раніше в ЗМІ було оприлюднено лист радника президента Молдови з питань безпеки і оборони, секретаря Ради Безпеки Алекся Барбэнягре, який рекомендував Міністерству оборони країни утриматися від проведення 9 травня на площі Великих національних зборів у Кишиневі виставки молдавської та американської військової техніки.

У листі радника наголошувалося, що виставка може спровокувати небажаний негативний ефект у певної частини громадян країни.

Сам президент Молдови публічно не прокоментував ініціативу Міністерства оборони.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні для участі у навчаннях у Молдову прибули близько 60 одиниць бойової техніки США. Проти перебування на території країни американської бойової техніки виступили представники опозиції – Партії соціалістів і проросійської «Нашої партії».

Опозиція вважає, що перебування американських військовослужбовців та їхня участь у навчаннях не тільки суперечить нейтральному статусу Молдови, а й загрожує зірвати переговорний процес щодо Придністровського врегулювання.

Лідер Партії соціалістів Ігор Додон планує провести 9 травня у центрі Кишинева акцію протесту проти розміщення на площі американської військової техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-