Молдова хоче деофшоризувати публічний сектор економіки

Молдова хоче деофшоризувати публічний сектор економіки

Укрінформ
Європейська Народна партія Молдови виступила із законодавчою ініціативою про заборону офшорним компаніям брати участь у публічних закупівлях, приватизації та інших угодах державного сектора економіки.

Про це заявив на прес-конференції в Кишиневі голова партії, колишній прем'єр-міністр Молдови Юріє Лянке, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Заборона на участь офшорних компаній в приватизаційних процесах і інших угодах публічного сектора економіки дозволить державі суттєво збільшити обсяги податкових надходжень у бюджет, створивши, таким чином, прозоре поле для діяльності економічних агентів», - зазначив екс-прем'єр.

На думку економічного експерта Юліана Руссу, необхідність прийняття законодавчих поправок щодо деоффшоризації публічного сектора економіки продиктована положеннями Угоди про асоціацію з Євросоюзом, а також рекомендацій міжнародних партнерів Молдови.

Законодавча ініціатива буде представлена у парламентській комісії з питань економіки, бюджету і фінансів, після чого її буде винесено для обговорення на пленарному засіданні парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-