Франція продовжила надзвичайний стан на два місяці

Франція продовжила надзвичайний стан на два місяці

Укрінформ
Уряд Франції затвердив положення законопроекту щодо продовження терміну дії надзвичайного стану на 2 місяці починаючи з 26 травня, коли спливає термін чинної дії.

Текст законопроекту у середу на засіданні Ради міністрів країни в Єлисейському палаці представили прем’єр-міністр Мануель Вальс та міністр внутрішніх справ Бернар Казньов, заявив офіційний представник уряду Франції Стефан Ле Фоль, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

"Представники уряду схвалили положення проекту закону щодо продовження терміну дії надзвичайного стану упродовж обмеженого періоду - двох місяців з 26 травня. Законопроект передбачає всі необхідні заходи для забезпечення безпеки на час проведення Євро-2016 та велогонки "Тур де Франс", - сказав речник уряду після завершення засідання Ради міністрів Франції.

Очікується, що проект закону найближчим часом розгляне та затвердить двопалатний парламент країни.

Раніше про наміри уряду продовжити дію надзвичайного стану до кінця липня, на час завершення чемпіонату Європи з футболу Євро-2016 та щорічної світової велогонки «Тур де Франс», заявив прем’єр-міністр Франції.

Як повідомляв Укрінформ, президент Франції Франсуа Олланд та прем'єр-міністр Мануель Вальс заявляли, що не мають наміру скасовувати європейський чемпіонат з футболу та одну з найпрестижніших у світі велогонок «Тур де Франс» через високий ступінь терористичної загрози. У свою чергу, міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан запевнив, що Франція докладе всіх зусиль, аби гарантувати безпеку під час цьогорічного чемпіонату Європи з футболу.

Євро-2016 проходитиме з 10 червня по 10 липня у Парижі, Сен-Дені, Марселі, Ліллі, Тулузі, Ліоні, Бордо, Лансі, Ніцці, Сент-Етьєні. Організатори очікують на трибунах стадіонів щонайменше 2,5 млн осіб у 10 французьких містах, і близько 5 млн уболівальників у фан-зонах.

Фото: sotnic.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-