Канада обіцяє підтримувати журналістів, блогерів та активістів

Канада обіцяє підтримувати журналістів, блогерів та активістів

Укрінформ
Канада підтримує представників медіа та засуджує будь-які утиски свободи слова чи думок, де б вони не відбувалися.

Про це заявив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, передає кореспондент Укрінформу.

«Канада рішуче підтримує журналістів, правозахисників, блогерів та усіх інших, хто використовує медіаплатформи для пропагування різноманітності та залученості, вимагає прозорості та відповідальності від своїх урядів та забезпечує дотримання прав індивіда», - сказав Діон.

Він наголосив, що жодна особа не повинна боятися вільно говорити, зазнавати переслідувань, насилля чи загибелі за озвучення думки.

«Журналісти та вільна преса роблять країни сильними. Окрім інформування громадян, незалежна преса допомагає забезпечувати відповідальність урядів перед громадянами. Ті, чиєю роботою є пошук та поширення інформації, відіграють безцінну роль у пропагуванні та захисті прав людини, а також збереженні відкритого суспільства», - зазначив очільник зовнішньополітичного відомства Канади.

За його словами, утискання прав медіа на свободу слова є утиском усього суспільства. «Канада визнає важливу роль, яку медіа відіграють у підтриманні активного громадського діалогу. Ми також відзначаємо журналістів, блогерів та активістів, які зазнають цензурування, ув’язнення та особистих нападів як наслідок виконання власних службових обов’язків. Окрім цього, ми пам’ятаємо тих, хто загинув під час застосування свого права вільно писати та говорити», - підсумував Діон.

Нагадаємо, що згідно зі звітом Freedom House, глобальний індекс свободи преси минулого року був найнижчим за останні 12 років. Це зумовлено посиленням ворожого ставлення до журналістів, блогерів та ЗМІ як владними структурами, так і терористами та криміналом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-