Спецпосланець ООН заговорив про

Спецпосланець ООН заговорив про "тишу" у Сирії "за кілька годин"

Укрінформ
Спецпосланець ООН щодо Сирії Стаффан де Містура висловив надію, що поновити режим припинення бойових дій у країні вдасться "за кілька годин".

Про це він заявив за підсумками двосторонньої зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у Москві у вівторок, повідомляє DW

"У мене є відчуття і надія, що ми можемо поновити це (режим припинення вогню - Ред.). Ми всі сподіваємось, що (…) за кілька годин ми зможемо поновити режим припинення бойових дій. Якщо ми це зробимо, то ми повернемося на правильний шлях", - сказав де Містура.

Він підкреслив, що відновлення переговорів у Женеві щодо врегулювання ситуації в країні стане можливим після того, як "хиткий мир" буде поширений на охоплене боями місто Алеппо.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров, у свою чергу, заявив, що зустріч Міжнародної групи підтримки Сирії може відбутися в найближчому майбутньому. "Що стосується засідання групи, то я не виключаю його проведення у найближчому осяжному майбутньому", - сказав російський міністр, додавши, що для цього повинні бути створені "певні умови".

Тим часом у вівторок, 3 травня, антиурядові сили обстріляли лікарню, яка розташована у контрольованій військами режиму Башара Асада частині міста Алеппо. Як повідомив Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, внаслідок обстрілу загинули 19 людей.

У центрі повідомили також про три авіаудари по контрольованій повстанцями частині Алеппо, проте підтверджених даних щодо жертв внаслідок бомбувань поки що немає.

За даними спостережної групи, починаючи з 22 квітня жертвами протистояння у Алеппо стали 279 цивільних осіб. 155 з них загинули у районах міста, які контролюються опозицією, а 124 - в районах, які контролюються силами режиму Асада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-