Словацький експерт: Путінські «вовки» в Європі - тільки для російського ТБ

Словацький експерт: Путінські «вовки» в Європі - тільки для російського ТБ

Укрінформ
У Словаччині не розуміють, чому путінські «Нічні вовки» на американських та японських мотоциклах пропагують американську байкерську культуру у Центральній Європі з нагоди річниці завершення Другої світової війни.

Про це у коментарі власному кореспондентові Укрінформу сказав словацький громадсько-політичний діяч Юрай Месік, реагуючи на проведення у Словаччини акцій «Нічних вовків».

«Мета є чіткою: створити нове «потьомкінське село» для телебачення про російських «мужиків», які нібито з ентузіазмом сприймаються людьми у Центральні Європі, які також чекають, коли Росія знову їх «звільнить», - зауважив словацький експерт.

Водночас він звернув увагу на цікавий факт, що «Нічні вовки», які чітко виступають з антиамериканськими поглядами, неспроможні створити щось нове, оригінальне, а використовують американську байкерську культуру, американські та японські мотоцикли для пропагування кремлівських ідей у Центральній Європі з нагоди відзначення завершення Другої світової війни.

«Іншим цікавим фактом є те, що «російські байкери» є громадянами Латвії, Словаччини та інших країн ЄС, що представляють російську «п’яту колону» в Європі», - зазначив Месік.

Він також заявив, що багато словаків позитивно оцінюють рішення Польщі та Литви про недопущення «Нічних вовків».

«На моє переконання, не слід приділяти багато уваги цим псевдоакціям Кремля», - наголосив словацький громадсько-політичний діяч.

Як повідомили російські ЗМІ, мотоциклісти російського клубу «Нічні вовки» після заборони у Польщі та Литві потрапили на територію ЄС через Словаччину. Метою перебування в ЄС є дістатися Берліну для проведення 9 травня акції з нагоди завершення Другої світової війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-