Учасників штурму «зеленої зони» у Багдаді наказано заарештувати

Учасників штурму «зеленої зони» у Багдаді наказано заарештувати

Укрінформ
Прем’єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді наказав заарештувати і притягнути до відповідальності демонстрантів, які увірвалися 30 квітня до «зеленої зони» Багдада – району розташування урядових будівель, іноземних посольств та інших важливих установ.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Аль-Абаді закидає протестувальникам напади на законодавців, сили безпеки, а також пошкодження державного майна", - зазначається у повідомленні.

Наразі у «зеленій зоні» ще залишилися сотні учасників подій 30 квітня. Частина протестувальників установила намети перед будівлею парламенту.

Нагадаємо, 30 квітня у Багдаді запровадили надзвичайний стан. Влада ухвалила таке рішення після того, як прибічники лідера мусульман-шиїтів Іраку Муктаді ас-Садра увірвалися в суботу в будівлю Ради представників (парламенту). За кілька годин до цього послідовники богослова почали акцію протесту проти корупції в країні. Вони також вимагали від депутатів провести голосування щодо нового складу уряду. Зрештою засідання було вкотре перенесено, що викликало гнів демонстрантів.

Пересічні іракці часто нарікають, що їхні лідери живуть у захищеній «зеленій зоні» в той час, як прості люди потерпають від щоденного насильства і неналежного урядування.

Фото: hvylya.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-