МЗС України засудило авіаудари по мирних жителях у Сирії

МЗС України засудило авіаудари по мирних жителях у Сирії

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України різко засуджує авіаудари та хаотичні обстріли, що були здійснені впродовж останніх днів у районі Алеппо та призвели до загибелі десятків мирних жителів Сирії, у тому числі дітей.

Про це йдеться у заяві МЗС України, оприлюдненій на сайті відомства. 

"В Україні з тривогою спостерігають за ескалацією насилля в Сирії упродовж останнього тижня, яка ризикує звести нанівець усі зусилля міжнародної спільноти щодо врегулювання сирійського конфлікту та ставить під загрозу і без цього дуже крихкий режим припинення вогню в країні", - зазначили у МЗС України.

У міністерстві наголосили, що особливо цинічним є здійснення удару по лікарні Аль-Кудс в м.Алеппо, внаслідок якого загинули лікарі, які рятували життя тисячам людей.

"Закликаємо всі сторони неухильно дотримуватися взятих на себе зобов’язань щодо припинення вогню, які були закріплені у резолюції РБ ООН 2268, а також до предметного обговорення в Женеві всіх аспектів, визначених у резолюції РБ ООН 2254", - додали у зовнішньополітичному відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, за останній тиждень щонайменше 202 мирні жителі загинули під час повітряних ударів у сирійському місті Алеппо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-