"План порятунку" Греції узгодили на 99% - єврокомісар

Укрінформ
Греція і її міжнародні кредитори закінчать узгодження угоди про фінансову допомогу країні до 9 травня, коли у Брюсселі відбудеться надзвичайне засідання міністрів фінансів єврозони з грецького питання.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на офіційних представників ЄС. 

«Греція і її міжнародні кредитори близькі до укладення угоди щодо пакету рятівних реформ і працюють над узгодженням подальших кроків на випадок непередбачених обставин до 9 травня, коли у Брюсселі проходитиме надзвичайне засідання міністрів фінансів єврозони», - йдеться в повідомленні.

Сторони узгодили майже всі реформи у рамках поточної програми фінансової допомоги, які Афіни мають виконати заради подальшого полегшення тягаря заборгованості, необхідно лише узгодити заходи на випадок непередбачених обставин.

«Ми на 99% пройшли переговорну дистанцію, ми дійшли згоди майже з усіх аспектів», - сказав єврокомісар з економічних та фінансових питань П'єр Московісі, додавши, що ще необхідно «попрацювати» над механізмом на випадок надзвичайних ситуацій.

Як повідомляв Укрінформ, раніше глава Єврогрупи Йєрун Дейсселблум заявив, що угода між Грецією та ЄС щодо боргових зобов'язань країни має бути підписана протягом двох тижнів.

Фото: radiosvoboda.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-