США в ООН: вибори на Донбасі – лише після виконання всіх умов безпеки в регіоні

США в ООН: вибори на Донбасі – лише після виконання всіх умов безпеки в регіоні

Укрінформ
Сполучені Штати підтримують позицію, що проведення місцевих виборів на нині окупованій території України можливе лише після забезпечення там всіх належних умов безпеки.

На цьому наголосила постійний представник США при ООН Саманта Пауер, виступаючи в четвер на засіданні РБ ООН по Україні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Коли відновиться нормальна ситуація вздовж контактної лінії, коли СММ може спокійно діяти, це все – виключна умова для політичного врегулювання. Проведення місцевих виборів за українським законодавством – дуже важливо, і ми визнаємо це, але водночас, для проведення демократичних виборів громадяни й ті, хто здійснює спостереження, потребують безпеки навіть під час пересування, щоб люди могли спокійно висловлювати свою думку, збиратися без побоювання за своє життя", - заявила Саманта Пауер.

Втім, за її словами, той клімат, який зараз існує на сході України, "жодним чином не відповідає цим стандартам".

Представник США також наголосила на необхідності звільнення всіх ув'язнених, відведенню військ та озброєння від лінії зіткнення, а також відновлення контролю України над міжнародним кордоном.

Вона звернула окрему увагу на порушення з боку проросійських бойовиків по відношенню до спостерігачів ОБСЄ, їх затримання та залякування зброєю.

"Ми постійно порушуємо запитання в цій Раді: коли Росія та їхні сепаратисти не дають доступу неупередженим співробітникам СММ, починаючи від Криму та завершуючи тим місцем, де впав літак МН-17, що вони там приховують? Чому їх так лякають співробітники СММ? Чому ви ускладнюєте їм пересування, чому направляєте на них зброю, що приховуєте?" - наголосила Постійний представник США при ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-