Міністр торгівлі Австралії відбув до ЄС для підготовки ЗВТ

Міністр торгівлі Австралії відбув до ЄС для підготовки ЗВТ

Укрінформ
Міністр торгівлі Австралії Стівен Чобо відбув до ЄС для підготовки переговорів щодо угоди про вільну торгівлю.

Про це повідомила прес-служба Міністерства торгівлі.

«Угода про вільну торгівлю між Австралією та ЄС відкриє нові експортні ринки, створюючи можливості для австралійських підприємств, які будуть стимулювати економічне зростання і створювати робочі місця» – йдеться у заяві міністра для медіа.

Впродовж тижня він відвідає Берлін, Франкфурт, Лондон, Рим і Брюссель, та проведе переговори стосовно розвитку торгівлі, інвестицій та туризму між Австралією і країнами ЄС.

Вважається, що ЗВТ Австралія-ЄС сприятиме залученню нових життєво важливих для австралійської економіки інвестицій в країну, оскільки виступить своєрідним «шлюзом» для європейських компаній, що мають стратегічні інтереси в Азії.

ЄС є другим за величиною торговим партнером Австралії, найбільшим джерелом іноземних інвестицій. У 2014-15 рр. обсяги двосторонньої торгівлі становили $83 млрд., а інвестицій – $959 млрд.

Як повідомляв Укрінформ, Австралія розглядає укладення міжурядової Угоди з Україною про співробітництво в галузі використання ядерної енергії в мирних цілях як внесок у стабільне постачання енергоносіїв в Україну та зміцнення ядерної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-