У Німеччині покупцям електромобілів доплатять 4 тис. євро

У Німеччині покупцям електромобілів доплатять 4 тис. євро

Укрінформ
З метою більшого стимулювання продажів електромобілів уряд Німеччини обіцяє простимулювати покупців, виплачуючи їм премію під час купівлі.

Про такі плани заявили під час спільної прес-конференції у Берліні міністр фінансів Вольфганг Шойбле, міністр економіки Зігмар Габріель і міністр транспорту Александр Добріндт, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Ми хочемо виплачувати премію при купівлі. Для простих електромобілів вона становитиме 4 тисячі євро (2 тисячі - від уряду і 2 - від виробника), і 3 тисячі євро - для гібридних автомобілів", - повідомив Шойбле.

За словами глави Мінфіну, такий захід профінансують автопромисловість і уряд. Загалом, повідомив він, уряд надасть мільярд євро, з яких значна частка піде на вдосконалення і розвиток мережі станцій заряджання батарей. 

«Наша мета - якнайшвидше збільшити кількість електричних автомобілів", - пояснив заходи уряду міністр фінансів.

Його колега, керівник економічного міністерства Зігмар Габріель нагадав, що при розробці Національної платформи розвитку електромобілів у 2009 році була проголошена мета до 2020 року отримати на німецьких дорогах мільйон автомобілів.

«До цього часу при використанні наявних інструментів вдалося досягти цифри в 50 тисяч», - констатував він, додавши, що інші країни з їх «преміями та іншими заходами залучення» справляються із завданням набагато краще.

Відтепер завдання Німеччини - просунути такі автомобілі на внутрішньому ринку. Він пообіцяв автомобілістам, що екологічно чисті машини будуть дешевші, а виробникам - великі вкладення у розвиток технологій зарядки батарей 3 і 4 покоління.

Олександр Добріндт висловив надію, що запропоновані заходи простимулюють купівлю до 400 тисяч електромобілів (що дорівнюватиме 1% усього авторинку країни). На сьогодні загальна кількість машин у ФРН становить, за оцінкою Добріндта, майже 45 мільйонів одиниць.

Консенсусу щодо субсидій вдалося досягти після переговорів політиків із провідними концернами - Volkswagen, BMW і Daimler.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-