Трамп пообіцяв американцям примирення з Росією і перемогу над ІДІЛ

Трамп пообіцяв американцям примирення з Росією і перемогу над ІДІЛ

Відео
Укрінформ
Під час презентації своєї зовнішньополітичної програми "Америка насамперед", кандидат у президенти США Дональд Трамп критикував НАТО та політику Обами щодо Близького Сходу.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Я вважаю, що полегшення напруги і поліпшення відносин з Росією - природно, з позиції сили - є можливим... Якщо під моїм керівництвом ми не зможемо укласти з Росією договір, який був би вигідним як в Америці, так і Росії - тоді ми підемо геть зі столу переговорів", - заявив політик під час презентації своєї програми під назвою "Америка передусім".

Трамп також розкритикував політику Барака Обами щодо Близького Сходу.

"Ми зробили Близький Схід ще більш нестабільним і хаотичним, ніж він був коли-небудь раніше", - підкреслив він, згадуючи ядерну угоду з Іраном.

Трамп також заявив: у разі, якщо він стане президентом, США "залишить справу побудови націй", а "стримування поширення радикального ісламу стане головною зовнішньополітичною метою США".

Також Трамп критично оцінив американських союзників за те, що вони не хочуть «платити свою справедливу частку в тягар безпеки» і сказав, що інші члени НАТО повинні активізувати свої витрати, інакше Вашингтон надасть цим країнам "можливість самим захистити себе".

Крім того, мільярдер звинуватив чинну адміністрацію США у надмірній відкритості та запевнив, що в разі його перемоги на виборах у листопаді ІДІЛ буде розгромлена.

"Обама безпорадно спостерігає, як зростає агресія Північної Кореї, яка розширюється зону охоплення своєї ядерної зброї", - сказав Трамп, підкресливши, що США "дозволяють своїм суперникам далеко піти вперед".

В цілому мова кандидата була більш стриманою, ніж зазвичай, але критики Трампа скептично ставляться до його спроб виглядати "по-президентськи".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-