Австрійська поліція кийками відбила італійських протестувальників

Австрійська поліція кийками відбила італійських протестувальників

Відео
Укрінформ
Австрійська поліція застосувала кийки та сльозогін для розгону італійських демонстрантів, які виступали проти посилення Австрією міграційних правил.

Як передає Reuters, у протесті на прикордонному пункті пропуску Alpine Brenner Pass взяли участь кількасот осіб.

«Сутички почалися, коли протестувальники, серед яких кілька лівацьких політиків, спробували прорвати поліцейський кордон на пункті пропуску, де Австрія пообіцяла посилити контроль у відповідь на безпрецедентну міграційну кризу в Європі», - пише Reuters.

У знак солідарності із тисячами мігрантів з Африки та Азії, які втонули, намагаючись перетнути Середземне море, мітингарі вдягли помаранчеві рятувальні жилети та тримали плакати «Люди понад кордони». «Один учасник мітингу був затриманий, що спровокувало інших демонстрантів на сидячий протест перед поліцейським кордоном із вимогами звільнення затриманого. Однак, повідомлень щодо тілесних пошкоджень не надходило», - повідомляє Reuters.

Нагадаємо, що цього місяця Австрія оголосила про посилення зі літа контролю на прикордонному пункті пропуску. Італія заявила, що це порушить правила ЄС щодо вільного пересування людей. Минулого тижня Євросоюз повідомив, що проводить оцінку скарги.

Brenner Pass є найбільш завантаженим транспортним альпійським прикордонним пунктом пропуску. Якщо заходи контролю все ж будуть посилені, сполучення між Італією та її головним торговельним партнером – Німеччиною, буде значно сповільнено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-