Мітинг у Кишиневі переріс у сутички з поліцією, є постраждалі

Мітинг у Кишиневі переріс у сутички з поліцією, є постраждалі

Укрінформ
Під час протестних акцій в Кишиневі, учасники антиурядового мітингу блокували будівлю парламенту і уряду, а також намагалися увійти до будинку, де проживає олігарх Влад Плахотнюк.

Це передає кореспондент Укрінформу.

Під час штурму будинку, де проживає Влад Плахотнюк, відбулися сутички між маніфестантами і поліцією. Поліція застосувала балончики з газом і гумові кийки. Кілька людей отримали травми, у тому числі поліцейські.

Пізніше мітингувальники дісталися до офісу бізнесмена Плахотнюка, що охороняється кількома рядами правоохоронців і прикритого від учасників акції протесту фурою і кількома автобусами. Незважаючи на те, що керівник партії «Платформа Гідність і правда» Андрій Настазе запропонував протестувальникам піти від будівлі, аргументуючи це тим, що олігарха там все одно немає. Учасники протестів продовжують блокувати офіс, скандуючи «Геть Плахотнюка» і «Ми – народ!».

Нагадаємо, в Кишиневі, перед будівлею уряду проходить багатотисячна акція протесту проти нинішньої влади Молдови.

За попередніми даними організаторів акції, у протестах беруть участь кілька десятків тисяч чоловік. Офіційні дані про кількість учасників протестів поки не оприлюднені.

Напередодні керівництво Міністерства внутрішніх справ Молдови заявив, що «для охорони громадського порядку в столиці будуть задіяні істотні сили правоохоронців».

Глава МВС Александру Жиздан закликав учасників маніфестації діяти в рамках законодавства про мітинги і збори та не піддаватися на провокації, попередивши, що серед маніфестантів можуть виявитися і провокатори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-