Обама закликав британців не виходити з ЄС

Обама закликав британців не виходити з ЄС

Укрінформ
Президент США Барак Обама в перший день візиту до Великої Британії закликав жителів країни зберегти членство в Європейському Союзі під час референдуму, запланованого на 23 червня нинішнього року.

Про це він заявив у п'ятницю на спільній з прем'єр-міністром Девідом Кемероном прес-конференції в Лондоні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучене Королівство є сильнішим, коли воно веде за собою сильну Європу", - наголосив американський лідер.

Водночас, Обама був обережним у своїх висловлюваннях і не став прямо нав'язувати своєї позиції, зауваживши, що британські виборці мають зробити свій вибір самостійно.

Тим не менше, він підкреслив, що це рішення вплине на долю не тільки Європейського Союзу, але й багатьох інших партнерів на Заході, в тому числі США.

"Чесно кажучи, результат цього рішення є предметом глибокого інтересу для Сполучених Штатів, бо це матиме вплив і на наші перспективи також", - заявив американський президент.

Як повідомляв Укрінформ, у Великій Британії досі тривають палкі дискусії щодо доцільності й надалі перебувати в Європейському Союзі. Ставлення громадян до цієї ідеї погіршилося з економічними проблемами в ЄС, кризою біженців та іншими викликами, які залишаються актуальними сьогодні. Водночас, за даними останнього соцопитування, більшість британців (51%) мають намір проголосувати за те, щоб країна залишилась у складі Євросоюзу. Причому ця тенденція покращується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-