Обама обговорить з європейськими лідерами ситуацію в Україні

Обама обговорить з європейськими лідерами ситуацію в Україні

Укрінформ
Президент США Барак Обама, який зараз здійснює міжнародне турне, планує зустрітися у Ганновері з лідерами Франції, Італії, Британії і ФРН, щоб обговорити ряд викликів безпеці Європи, у тому числі агресію Росії проти України.

Про це поінформували у середу в Білому домі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"У рамках своєї оголошеної раніше поїздки у Ганновер, Німеччина, президент Обама зустрінеться з президентом Франції Франсуа Олландом, прем'єр-міністром Італії Маттео Ренці і прем'єр-міністром Сполученого Королівства Девідом Кемероном на зустрічі, організованій Федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель 25 квітня", - повідомляється в документі.

Як зазначили в американській адміністрації, Обама обговорить з європейськими партнерами "спільні зусилля в боротьбі з тероризмом та необхідність більш ефективного обміну інформацією між нашими країнами і в Європі".

Лідери обговорять і "ряд інших питань, у тому числі, кампанії боротьби з ІДІЛ, міграції, ситуації в Сирії, Україні та Лівії".

Очікується, що під час зустрічі також ітиметься про додаткові кроки, які мають зробити союзники по НАТО "для вирішення проблем на східній і південній периферії Європи, а також взаємні зусилля з просування переговорів щодо трансатлантичної торгівлі та інвестиційного партнерства".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-