Березень встановив світовий температурний рекорд

Березень встановив світовий температурний рекорд

Укрінформ
Березень 2016 року виявився найтеплішим за всю 137-річну історію метеоспостережень. Попередні місяці також ставили температурні рекорди.

Про це заявили експерти Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США, повідомляє naked-science.ru.

За їх словами, попередні одинадцять місяців також стали рекордсменами, що свідчить про загальну тенденцію підвищення температури на планеті. В цілому 2016 рік має всі шанси встановити абсолютний температурний рекорд. У NASA ймовірність цього оцінюють в 99%.

Вчені вважають, що це явище може мати далекосяжні наслідки. Так, посуха, з якою зіткнулися Кіпр, Ізраїль, Йорданія, Ліван, Палестина, Сирія і Туреччина в 1998-2012 роках, стала найсильнішою за останні 900 років. Багато фахівці попереджають, що в майбутньому зміни клімату призведуть до затоплення багатьох прибережних регіонів, в результаті мільйонам людей доведеться шукати кращого життя на інших територіях.

Читайте також: Ніч на 1 квітня у столиці була найтеплішою за 135 років 

Про причини глобального потепління висуваються різні гіпотези. Зараз домінуючим є припущення про те, що це пов'язано із збільшенням концентрації парникових газів, яка, у свою чергу, викликана діяльністю людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-