Брейвік відсудив у Норвегії понад 300 тисяч крон

Брейвік відсудив у Норвегії понад 300 тисяч крон

Укрінформ
Суд у Норвегії задовольнив скаргу терориста Андерса Брейвіка на умови ув'язнення.

Як повідомляє Reuters, суд визнав, що держава порушила законодавство про заборону нелюдського покарання.

«Заборона на нелюдське покарання є фундаментальною цінністю в демократичному суспільстві. Це відноситься, зокрема, до покарання терористів і вбивць», – говориться в рішенні суду.

Згідно з рішенням суду, уряд Норвегії зобов'язана виплатити Брейвіку 331 тисячу крон. При цьому суд відхилив скаргу вбивці на порушення його права на приватне і сімейне життя.

Як відомо, Брейвік поскаржився на обмеження до кореспонденції, відвідувань і заборона на спілкування з іншими ув'язненими. Під час суду було визначено, що Брейвіка в камері є телевізор, DVD-плеєр, «жахливо стара» Playstation 2, а також книги і газети.

Брейвік отримає компенсацію у розмірі 331 тисячі норвезьких крон (приблизно 110 тисяч гривень).

Нагадаємо, Андерс Брейвік у липні 2011 року підірвав бомбу в центрі Осло, а потім відкрив вогонь по учасниках молодіжного табору на острові Утойя, в результаті його дій було вбито 77 осіб. Свої дії екстреміст пояснив тим, що хотів привернути увагу до засилля мігрантів у Європі.

Суд засудив Брейвіка до максимально можливого в Норвегії ув'язнення – 21 року позбавлення волі з можливістю необмеженого подовження терміну. Вбивцю утримують у трикімнатній камері площею 24 квадратних метри, він має можливість вести листування і здійснювати прогулянки у внутрішньому дворі під наглядом охорони. Спілкуватися з іншими ув'язненими йому заборонено.

Фото з вільних джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-