Кастро ще п’ять років керуватиме Кубою

Кастро ще п’ять років керуватиме Кубою

Укрінформ
З’їзд правлячої Комуністичної партії переобрав чинного президента Куби Рауля Кастро на другий термін.

Як повідомляє Reuters, разом із ним на чолі країни залишилися і інші літні ветерани революції 1959 року.

«Наприкінці першого за останні п’ять років з’їзду члени Комуністичної партії переобрали 84-річного Кастро першим, а 85-річного Хосе Рамона Мачадо Вентуру - другим секретарем», - пише Reuters.

Агентство додає, що молодших лідерів обрано не було, незважаючи на завіряння чинного керівництва країни. «Кастро запропонував встановити обмеження за віком та кількістю термінів для керівництва країни, чим дав надію на можливий відхід від влади 70 та 80-річних ветеранів. Втім, він дав зрозуміти, що не має наміру пришвидшувати ці зміни», - йдеться в повідомленні.

На переконання Кастро, для керівників Куби необхідно встановити вікові обмеження у 70 років, втім наступні п’ять років країна перебуватиме у «перехідному» періоді, коли ці правила не застосовуватимуться. «Про секретність, у якій проходив з’їзд, говорить той факт, що заключні промови та результати головної політичної події країни не транслювалися наживо на державному телебаченні, яке натомість демонструвало мильну оперу», - наголошує агентство.

Наступний з’їзд правлячої партії відбудеться у 2021, але Кастро піде у відставку з поста президента у 2018-ому. Поки невідомо, чи залишиться він при цьому на чолі партії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-