Весняна сесія ПАРЄ у Страсбурзі відкриється обговоренням долі Савченко

Весняна сесія ПАРЄ у Страсбурзі відкриється обговоренням долі Савченко

Укрінформ
Терміновим обговоренням подальшої долі української льотчиці та члена Парламентської асамблеї Ради Європи Надії Савченко розпочнеться весняна сесія асамблеї у Страсбурзі.

Про це йдеться у порядку денному пленарної сесії ПАРЄ, яка триватиме до 22 квітня ц.р., повідомляє власний кореспонденту Укрінформу у Франції.

Дебати по справі Савченко заплановані у перший день сесії, 18 квітня, одразу після традиційного звернення президента Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунта до депутатів. Лише після обговорення цього важливого питання, планується слухання доповіді про хід роботи Бюро та щорічна доповідь про діяльність у 2015 році уповноваженого з прав людини Ради Європи Нілса Муйжнієкса.

Серед інших питань, які будуть розглянуті на весняній сесії, одне з найважливіших місць посідатиме проблема кризи мігрантів. На порядку денному також питання репрезентації жінок у політиці, протидії радикалізації дітей та боротьби з антисемітизмом. Обговорять і умови перебування осіб, затриманих під час війни в Україні (у четвер, 21 квітня), а також управління надзвичайними ситуаціями в галузі суспільної охорони здоров'я, що мають міжнародне значення.

Перед делегатами ПАРЄ із зверненнями виступатимуть міністр закордонних справ Болгарії Даніель Мітов (у якості голови Комітету міністрів Ради Європи), президент Австрії Хайнц Фішер, президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі, прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу та інші. Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд, відповість на питання парламентаріїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-